עדשות מגע וספורט:
בין אם אתה ספורטאי מקצועי או פשוט נהנה לרוץ מדי פעם, עדשות מגע יכולות לספק לך ראייה חדה וחופש תנועה.
במהלך פעילות ספורטיבית, ראיה טובה היא הכרחית – במיוחד כאשר רוצים להגיע להישגים. אין להמעיט בערכה של בעיית ראיה, עיניך עלולות לסבול וכתוצאה מכך יוגבלו ביצועיך. תיקון הראיה הנכון הוא חיוני, כמו גם בדיקת עיניים שגרתית.
ספורט וחדות ראיה:
בעת פעילות ספורטיבית, שדה הראייה שלך צריך להיות רחב וגם לאפשר תפיסה חזותית רציפה:
למשל, בעת מעקב אחר עצם בתנועה, ביצוע הערכת מיקומו על המגרש ותיאום עם פעולות הגוף הנדרשות. לשם כך דרושה ראייה חדה בשדה ראייה מלא. על מנת להבטיח ראייה מעולה זו, עליך לעבור בדיקת עיניים שגרתית.
מטרתה של בדיקת עיניים שגרתית היא לא רק לבדוק האם נדרש תיקון לראייתך. זוהי בדיקה בריאותית שדרכה ניתן לחשוף גם הפרעות אחרות בגוף. באמצעות בדיקת עיניים ניתן לגלות בעיות בריאותיות כלליות כגון סכרת, לחץ דם גבוה וכולסטרול גבוה. במהלך בדיקת עיניים, האופטומטריסט יעריך עד כמה שתי העיניים שלך פועלות יחדיו והאם ניתן לשפר את פעולתן.
עדשות מגע יכולות לשפר ביצועים:
- עדשות מגע מספקות ראייה היקפית וראייה צדית טובות יותר.
- אין כל מכשול ביניכם לבין היעד עליו מסתכלים, עדשות מגע אינן מתלכלכות ואינן מתכסות באדים. עדשות מגע מבטיחות ראייה חדה ויציבה וניתן להרכיב אותן מתחת למסכות, משקפי מגן או קסדות.
- אין צורך לדאוג שמא העדשות יפריעו, ייפלו או יחליקו כלפי מטה כאשר זזים או מזיעים.
- שדה הראייה שלם יותר, יש אפשרות לחדות ראייה גבוהה יותר בכל עין ואפשרות לניגודיות טובה יותר.
- עם עדשות מגע כל הממדים אמיתיים, כלומר הדמויות שרואים אינן משתנות בצורתן או בגודלן.
- כאשר הראייה טובה יותר קל להתרכז במשחק / בפעילות הספורטיבית בה עוסקים.
ענפי ספורט בהם לעדשות המגע יתרונות משמעותיים:
משחקי מחבט: חשבו עד כמה תוכלו להשתפר בטניס, סקוואש, פינג פונג וכדומה, אם לא הייתם מוטרדים שהמשקפיים ייפלו ויישברו בכל פעם שאתם מנסים לחבוט.
משחקי כדור: כגון כדורסל, כדורגל וכדור עף מחייבים שדה ראייה של 360 מעלות כל הזמן. בניגוד למשקפיים המגבילים את הראייה ההיקפית שלך, עדשות מגע מסייעות לך לראות הכל.
ריצה: ספורט נמרץ זה, כמו כל פעילות קרדיו-וסקולרית אחרת, כולל תנועות חדות למעלה ולמטה. כשמרכיבים משקפיים, בעת ריצה צריכים פעמים רבות להחזיר אותם למקומם על האף.
רכיבה על אופניים והחלקה על קרח/רולר בליידס': שני ענפי ספורט אלו הם ענפי ספורט במהירות גבוהה המחייבים מיומנות, כושר וריכוז. אין זמן או יכולת להתעסק עם משקפיים שעלולים להתכסות באדים או ליפול וללכת לאיבוד במהלך הפעילות.
ספורט פעלולים: פעלולים כגון סקטבורד ורכיבת פעלולים על אופניים מחייבים ריכוז אינטנסיבי. הפעלולים מחייבים לעיתים סיבובים של הגוף ב-360 מעלות, הסיכון לפציעה כתוצאה מנפילה הוא גבוה ומשקפיים מוסיפים לסיכון זה.
ספורט אתגרי: למי שמתכנן להשתתף בפעילות ספורט אתגרי כדאי להחליף את המשקפיים שעשויים לזוז ולהחליק על האף לטובת עדשות מגע המשחררות את הידיים.
הגן על עיניך מפני קרינת UV מזיקה:
חשיפה ממושכת לאותן קרניים אולטרא-סגוליות (UV) המזיקות לעור, עלולות להזיק גם לעיניך.
עבור אנשים שמשתתפים בפעילויות ספורטיביות בחוץ, חשוב לדעת כי מומחים מעריכים שהשפעות קרינת UV הן מצטברות ועלולות לגרום נזק בלתי הפיך לכל חלקי העין והרקמות מסביב, אשר אינן מוגנות או שאינן מוגנות מספיק. ולכן עיסוק בפעילויות ספורט בחוץ, חושף את העיניים כל הזמן לקרני השמש. בעוד שמרבית משקפי השמש יכולים לסייע בחסימת קרינת UV דרך עדשת המשקפיים, וישנן גם עדשות משקפי ראייה עם ציפויים אשר מגינות מפני קרינת UV , הם עדיין לא מונעות את חדירת הקרינה לעיניים מלמטה, מלמעלה או מהצדדים של המשקף. ניתן להשיג את הרמה הגבוהה ביותר של הגנת UV באמצעות שילוב של משקפי שמש סופגות UV, כובע רחב שוליים ועדשות מגע חוסמות UV.
עדשות חד יומיות לאנשים עם סגנון חיים פעיל:
עדשות המושלכות לאחר יום אחד (חד יומיות) יכולות להוות פתרון מתאים לאנשים המרכיבים בדרך כלל משקפיים אך אינם רוצים להתפשר כאשר הם מבצעים פעילות ספורטיבית. עדשות יומיות מציעות מגוון יתרונות. פרט ליתרון של נוחיות ושימוש ללא טרחה, מקבלים עדשה חדשה מדי יום ישר מהאריזה הסטרילית. אין חשש להצטברות של לכלוך על העדשה. זהו פתרון נוח מאוד לתיקון ראייה מכיוון שאין כל צורך בטיפול בעדשות – פשוט משליכים אותן לפח בכל יום לאחר השימוש. עדשות מגע יומיות הן אידאליות לאנשים שרוצים להשתמש בעדשות מגע מדי פעם, למשל רק בעת פעילות ספורטיבית.
חדות ראייה משפיעה על הישגים פיזיים:
אל תאפשרו לראייה שלכם להגביל את ביצועיכם. ראייה טבעית ואופטימאלית אינה נדרשת רק עבור פעילות עיניים מדויקת ולא מעייפת, אלא יכולה בהחלט גם לשפר את הביצועים וההישגים הפיזיים.
התייעץ עם האופטומטריסט בנוגע לסוג עדשות המגע המתאים ביותר לצרכיך וסגנון החיים שלך.